Tisdagsseglingar 2013

Tisdagssegling 11 juni

Prognosen sade västlig vind 2-3 m/s, men i realiteten erbjöds något lättare vindar i området s-sw. Kvällen kom att bli lika vacker som det var låga vindhastigheter, och segel från åtta båtar belystes vackert i kvällssolen.

Racet gick moturs den här gången och första samt tredje benet bjöd på undanvindssegel, med flera spinnakrar och gennakrar som satte lite färg på tillvaron. Det andra benet bjöd på kryss med letande efter vindspår på vattenytan.

Knappt tjugo minuter över nio gick segraren, Tomas Lyckåsen med besättning, över mållinjen. Strax därefter följde Tomas Wikberg och några sekunder senare sällade sig även Markus Söderlund sig till de som gått i mål.

Segraren passerar mållinjen

Tomas Lyckåsen passerar som vinnare mållinjen 11 juni.
Foto Markus Söderlund.

Tisdagssegling 21 maj

Med lite lätt regn i luften passerade 8 båtar startlinjen i dagens Tisdagssegling, som gick medursvarvet. Seglingen bjöd på NO-vind i skiftande vindstyrkor. Första benet bjöd på undanvindssegling, vilket innebar flera spinnakrar, gennakrar och något Code-segel. Andra benet bjöd på bidevind, med hyfsad vindstyrka och under det tredje benet avtog vinden något. Först över mållinjen var även denna vecka Håkan Ljungkvist och Peter Buhre. Här finns resultatlistan, som kommer att kompletteras efter varje tisdagssegling. Nedan har Tommy Hellgren hissat spinnakern och är på väg mot första vändningspunkten.

Tommy med spinnaker

 

Tisdagssegling 14 maj

Nu har vi kört första Tisdagsseglingen, som förvisso var lite på test. Den 21 maj kör vi mer på riktigt, vilket i praktiken innebär att vi sparar och publicerar resultatet på hemsidan.

Anna-Karin på väg mot första vändpunkten

Dagens kamp stod mellan två båtar och segern togs hem av Håkan Ljungkvist med besättning i sin Albin Express. Andra platsen tog Anna-Karin Fredriksson hem med sin Albin Accent. Efter en skur strax innan start och en del mörka moln bröt det upp med fin himmel. Vinden avtog och vred till viss del under racet, men verkade bjuda på en fin kryss söderut väster om Fagerön. Håkan gick över mållinjen med spinnakern hissad.

Vinnaren strax innan mållinjen

Undertecknad deltog tyvärr inte i dagens race, utan mysseglade med enbart försegel. Travarna till det nya storseglet passade inte i likrännan. Men nästa gång…

 

 

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close