HBS informerar, våren 2020

Din faktura 

HBS ekonomi är fortsatt stabil och vi har en budget med en investeringsplan för att ha medel inför kommande insatser. Samtliga avgifter kan du se på klubbens hemsida. Det är viktigt att du som medlem förstår att du har arbetsplikt och kan bli utkallad till arbete under säsongen. Avgift för uteblivet arbete i de fall du är kallad är 1000 kronor. Kom ihåg att HBS är en ideell förening. Betalningen skall finnas på vårt bankgirokonto senast 2020-03-01. 

Vår nya hemsida https://habobatsallskap.com/ 

Lösenordsskyddad information finns under rubriken Skyddade Sidor. Kontakta någon i styrelsen om du inte kommer ihåg ditt lösenord.  Du som medlem har ansvar för att hålla dig informerad om vad som händer i klubben och att känna till våra regler och stadgar. 

Märkning av din båt och trailers mm. 

För att minimera skador är det viktigt att båtägaren snabbt kan kontaktas vid problem. Din båt skall alltid vara märkt med klubbens dekal men den är svår att se då båten är täckt. Var snäll och säkerställ att vi kan hjälpa dig om något händer. För din egen skull vill vi uppmana till märkning med namn och telefonnummer som lätt kan ses även när båten är täckt. Hjälp oss här. 

Vaktplikt 

Information om dina vaktnätter kommer snart att öppna i vårt bokningssystem via utskick och på vår hemsida. Du kan byta vaktpass med någon som är över 18 år och tillhör familj i klubben. Observera att du är ansvarig för att din ersättare verkligen går vakt. Avgift för utebliven vakt är 1000 kr och det är den som från början står upptagen i listan som faktureras. Du kan vakta tillsammans med din man, fru eller sambo. Då avverkar du två vaktnätter på en gång. Om du vill vakta midsommarhelgen gäller att du enbart behöver vakta en natt. Gällande önskemål så måste vi hänvisa till vår hemsida för senaste info eller komma i kontakt med Kajsa. 

Aktiviteter 

All Information om aktiviteter hittar du på vår hemsida under rubriken HBS information, aktiviteter. Där kan du se nyheter eller bläddra i kalendern och se en månad i taget. Vi lägger även ut olika aktiviteter på HBS Facebooksida. Självklart kommer du till Vårmötet, där drar vi alltid den senaste informationen, vi återkommer med datum. 

Klubbholmen Vår plan är att ytterligare förbättra vår klubbholme (St. Grytholmen) vad gäller förtöjning och rekreation, vi vill göra det riktigt trivsamt att vistas på ön. Allt detta gäller självklart både för gammal och ung. Vi hade hoppats att vi skall kunna röja och avverka lite mer under vintermånaderna, om det blir väderförbättring så kommer det en kallelse till arbetsdag på klubbholmen. Hoppas vi ses många gånger på Klubbholmen i sommar. 

Segling 

Under våren kommer vi att köra igång tisdagsseglingar för de lite äldre och jollesegling för barn och ungdomar. Här har vi även erhållit ett fantastiskt stöd och gåva från Birka Fleet och Tomas Alm in memoriam till inköp av jollar. Ännu en gång riktar vi ett tack till Tomas Alm samt tack till John Dahlberg och Tomas Lyckåsen. Mer information om detta kommer att finnas på hemsidan. 

Miljöfrågor 

Mycket händer för närvarande på miljöområdet, hjälp oss att hålla koll på den nya toatömningsanläggningen. Vi kommer att lägga upp information och nyheter på hemsidan under rubriken HBS information, miljö. 

Elförbrukning 

Stort tack till alla medlemmar som tar ett fortsatt stort ansvar för att hålla elförbrukningen nu har vi trots vädret haft en något ökat förbrukning, så titta gärna till din båt och ev elanslutningar, det är en stor post för HBS. 

Hälsningar Styrelsen 

 

 

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close